Κάμερα με ταχύτητα φωτός, βγάζει φωτογραφία την «έκρηξη φωτός» για πρώτη φορά

Ένα εκπληκτικό πείραμα φωτός έχει επιτευχθεί. Ένα τέτοιο πείραμα απαιτεί μία κάμερα η οποία θα ξεπερνάει την ταχύτητα του φωτός.Οι νέες αυτές λειτουργίες της κάμερας αυτής, κατάφερε για πρώτη φορά να βιντεοσκοπήσει το χωνί από την έκρηξη του φωτός, σε πραγματικό χρόνο.

Η κάμερά μας είναι διαφορετική από τις κοινές κάμερες που υπάρχουν στο παζάρι, οι οποίες απλά βγάζουν φωτογραφίες ή βιντεοσκοπούν μία εικόνα. Η κάμερά μας πρώτα βγάζει όλες τις πιθανές φωτογραφίες που μπορούν να βγουν σε ένα συκγκεριμένο κομμάτι και μετά τις επεξεργάζεται μία μία και συνθέτει το αποτέλεσμα της εικόνας,» αναφέρει ο Jinyang Liang στο Washington University του St Louis.

Η κάμερα μπορεί να βγάλει εικόνες με 100 δισεκατομμύρια frames per second (fps) όπου επιτρέπει στον χρήστη της να βγάλει εικόνες και βίντεο εύκολα και πολύ κοντά στην πραγματικότητα αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει το φως σε όλο του το μεγαλείο.

Το σύστημα αυτό που χρησιμοποιεί η κάμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλές κάμερες, μικροσκόπια αλλά και τηλεσκόπια, αναφέρει. Μπορεί να σε βοηθήσει να «πιάσεις» κάτι πολύ μικρό όπως ένα νετρόνιο ή κύτταρα αλλά και κάτι εξαιρετικά σπουδαίο, όπως την κίνηση του φωτός, χρησιμοποιώντας το supernova. «Περιέχει μία εξαιρετικά υψηλή ‘wow, είναι εξαιρετική’ φράση» αναφέρει ο Tromberg.

Πηγή: TheGreeksEnergy.com