Οι συνδρομητές του Google Fiber λαμβάνουν αυτομάτως πρόστιμα για πειρατεία

 

 

Όσοι επιλέγουν να κατεβάζουν παράνομα μουσική, ταινίες ή παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο, θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά πριν επιλέξουν να αλλάξουν την σύνδεση τους –τουλάχιστον στις ΗΠΑ- σε Google Fiber.
Ορισμένοι συνδρομητές της υπηρεσίας της Google, ανέφεραν ότι δέχτηκαν αυτόματα πρόστιμα από την Google, για κατέβασμα πειρατικού υλικού. Οι εταιρείες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα, έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet εφόσον πέσει στην αντίληψη τους ότι κάποιοι έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο τους ή το κατεβάζουν παρανόμως και σε μερικές περιπτώσεις εκδίδουν ακόμα και πρόστιμα.

Συνήθως, οι πάροχοι κρατάνε μακριά όλα αυτά από τους πελάτες τους, ωστόσο στους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες ενδέχεται να εμφανιστεί κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα. Αλλά η Google από ότι φαίνεται έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, και περνάει απευθείας τέτοιες ειδοποιήσεις καθώς και τα πρόστιμα απευθείας στους πελάτες της υπηρεσίας Fiber.

“H Google Fiber ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του, ότι η υπηρεσία σας Google Fiber έχει χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση ή να κατεβάσετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα» λέει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που η υπηρεσία απέστειλε σε ένα συνδρομητή της. «Η ειδοποίηση που λάβαμε, που προσδιορίζει τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού, επισυνάπτεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» διαβάζουμε στο σχετικό μήνυμα.

Το συνημμένο είναι μια απαίτηση για συμβιβασμό από την BMG, την τέταρτη μεγαλύτερη εκδοτική εταιρεία μουσικής στον κόσμο, η οποία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κατάλογο από καλλιτέχνες, συγγραφείς, και μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Black Eyed Peas, Bruno Mars, Foo Fighters, Kings of Leon, και των Οι Rolling Stones.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, που έλαβε αντίγραφα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι απαιτήσεις της BMG κυμαίνονται μεταξύ $20 και $300 με την εταιρεία να απειλεί τους συνδρομητές της υπηρεσίας Google Fiber ότι θα αναλάβει νομική δράση εναντίον όσων δεν πληρώνουν.
Η BMG απειλεί τους συνδρομητές ότι θα επιχειρήσει δικαστικώς να κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, τις αμοιβές των δικηγόρων, διάφορα έξοδα και άλλες ζημιές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ο νόμος στις ΗΠΑ ορίζει ότι οι ISP δεν υποχρεούνται να διαβιβάζουν ειδοποιήσεις από τον DMCA στους πελάτες τους, και αυτός είναι ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Comcast και Verizon, δεν στέλνουν τέτοιες ειδοποιήσεις στους πελάτες τους. Κάποιοι μπορεί να προειδοποιήσουν τους κατ ‘επανάληψη παραβάτες, αλλά δεν κοινοποιούν οποιοδήποτε αίτημα για χρήματα ή πρόστιμα.

Αλλά για κάποιο λόγο, η Google στέλνει τέτοια αιτήματα απευθείας και αυτομάτως στους πελάτες της. Η Google δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα.