Η Apple θα πληρώσει $234 εκατομμύρια στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin

 

 

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και του Πανεπιστημίου του Wisconsin για χρήση πατέντας του πανεπιστημίου, χωρίς εξουσιοδότηση από την Apple, φαίνεται πως είχε κακή κατάληξη για την τελευταία. Η πατέντα αφορούσε την αύξηση της αποδοτικότητας και των επιδόσεων του επεξεργαστή και χρησιμοποιήθηκε στους A7, A8 και A8X, οι οποίοι με τη σειρά τους ενσωματώθηκαν στα iPhone 5s, iPhone 6 και 6Plus, iPad Air, iPad Mini 2, Apple TV 4 και άλλα.


Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Apple είναι πολύ λιγότερα από τα $800 εκατομμύρια που είχε ειπωθεί αρχικά, αφού το δικαστήριο καλεί την Apple να αποζημιώσει το πανεπιστήμιο με $234 εκατομμύρια. Ένα σεβαστό ποσό φυσικά, με τον managing director του WARF, Carl Gulbrandsen να δηλώνει πως “το δικαστήριο αντιλήφθηκε τη δουλειά την οποία έκανε το πανεπιστήμιό μας. Η απόφαση αυτή αποτελεί υπέροχα νέα για τους εφευρέτες, το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και για το WARF”.

Η Apple ξεκαθαρίζει πως θα προβεί σε έφεση για την απόφαση αυτή, χωρίς όμως να σχολιάζει περαιτέρω τις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή όμως εκκρεμεί άλλη μήνυση από το WARF για τους A9 και A9X επεξεργαστές που βρίσκουμε στα iPhone 6s, 6s Plus και iPad Pro.